ПредХелоуинско =^.^=

Photobucket

Въпросният Хелоуин, или още наречен Вси Светий си е чисто Американски празник на мъртвите, така де... на чудовищата и призраците. Чудя се дали някога сме си мислели, че този ден, смятам да го нарека на този етап Карнавално мероприятие, подобно на българските Сурвакарски празници - Кукери, та... този ден така ще нахлуе и в живота на младежите. Не е кой знае какво, сигурна съм, че едно 80 % си нямат и понятие какво е Хелоуин, най- страшният ден в годината за скъпите американци, ден в който децата се преобличат като чудовища, приказни герои или някакви измислени от тяхното собствено въображение чудати личица, обикалят от къща на къща и събират лакомства, с които се тъпчат донасита след това... брей, прияде ми се шоколад, както и да е, та сигурна съм че повечето нямам понятие от идеята на празника, но това не е от особена важност, разбира се. Важното тук е... много внимателно, важното е забавлението. Самото преобличане, маскиране в нещо ненормално няма никакъв смисъл, но е важно това, което представлява човек в една такава нощ. Не всеки ден някой може да намъкне карнавален костюм, да се гримира като таласъм или изчадие от най- зловещия си детски кошмар и да излезе пред хора. Не! Това няма как да се случи реално и именно тук идва приятната част, заради която трябва да сме малко или много благодарни на тази впечатляваща Американска идея- Хелоуин. В нощта на Хелоуин всеки може да изглежда както пожелае и да не се интересува от чуждото мнение, в нощта на Хелоуин всеки може да е някой друг, актьор от въображението си, чудато същество от вълшебна приказка... и това се отнася не само за дечурлигата, в нашата скъпа родина преобличащите се щуро са имено тинейджъри и младежи над двайсет, които се събират с любимите компании и се отправят към възможно най- щурото парти, натъпкано с маскирани чудаци, точно като тях. И в България ако смисълът на истинският Хелоуин куца яко, това е без значение, защото маскиращите се не се интересуват толкова от шоколадчетата и бонбонките, а от това което ще представляват те и тези около тях, от това кой изглежда по- откачено, плашещо или магическо.
Може би до преди година- две, бих гледала на този ден, така де- нощ, много скептично, но сега определено не е така... и макар тази година да изпускам официалното купонясване по случай Хелоуин и в Благоевградските клубове и в Пернишките, за до година ще си мисля костюмчето още от сега и се надявам искрено нахълтването на американския Ден/ Нощ на мъртвите да е още по- мащабно и магазините с маски и карнавални костюми да се изкюпят седмица преди 31 ноември, така че малката ни държавичка да се сдобие с още един ден, в който младите хора могат да се веселят без да мислят за проблемите на заобикалящото и изобщо на обществото. И да не говоря така фантасмагоро- философски, честно казано и аз не съм определено наясно със смисъла, но няма как друго яче да е... важното е купон да става :Р
Честит Хелоуин! Малко предварително, но с цел да ви подканя да не изпускате среднощното парти където ида било, и особено ако все още имате време да си изберете грим или маска... а аз продължавам да издирвам котешка каишчица със звънче, евентуално за бъдещият ми хелоуински костюм ;)



П.П. И ще взема да посветя тази публикация на един господин, той си знае, за дето ми подхвърли, че не съм писала нищо в блога си от доста време... Тенкс Миро ;)

Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Вазов го е казал - "Опълченците на Шипка" - 1877

Якудза - Японската мафия