Unboxing Gembox - "Класика" и "Коледна приказка"

Не пиша често за книжни кутии - изненади, макар да проявявам силен интерес към такива, особено след като и в България през последната година се появиха няколко, на които читателите можем искрено да се радваме.

Една такава, но и много по-различна от обикновена книжна кутия е Gembox (писала съм и преди за нея). Благодарение на Преслава Колева с удоволствие надникнах под капака на втория вариант Джембокс, а именно "Класиката", която е тип Лимитирано издание и съдържа в себе си специално подбрани класически произведения от класически, известни автори ("Коледна приказка" е темата с романтична книга в себе си).

За тези, които така добре ме познават, а и за тези, на които не им е ясно - аз съм огромен почитател на тефтерите, всякакви на вид, независимо дали големи или малки, дали по-луксозни или детински, просто обичам тефтери и като по мое желание в кутията имаше именно едно такова красиво тефтерче в светъл, синкав нюанс, с твърди и релефни корици, разделител и ластик, който да "закопчава" кориците, така че тефтерчето да не се отваря в чантата. А аз самата всъщност дори не съм разпечатала опаковката му, ще си го запазя в този вид засега, че и без това в момента позвлам други два тефтера, плюс че си осигурих и нов органайзер за следващата календарна година.

Но пък второто нещичко в кутията мога да си го ползвам постоянно. Тази мъничка, чаровна и компактна химикалка в бордо е чудесна за всеки джоб и всяка чанта, и въпреки размера си всъщност е доста удобна. 


Преди да стигна до заглавието, въпреки че то вече е ясно, ще обърна внимание и на последната глезотийка в Класическата кутия на Джембокс - още една моя страст са мънистените гривни тип шамбала (или броеница), ластична, нежна и лека, подходяща за разкош към някой светъл, син или бял тоалет.
А сега за самата книга - това не е произведение само на един автор, това е колекция, същинско подобие на енциклопедия от разкази, сътворени от едни от най-големите имена в литературата. Това е том 1 от Антологията на "Шедьоври на разказа с неочакван край" ("Пергамент прес", 2017) - съкровище в библиотеката на всеки класически читател!

Отново, благодарности на Преслава
Класическата кутия си е неизменна класика.

А сега ще обърна внимание и на вторият Джембокс за този месец - "Коледна приказка", която е толкова празнична и приказна, че чак стопбля сърцето.

Имаме на първо място е дна специално изработена за Gembox коледна играчка (или книгоразделител, трудно е да преценя), дървена, във формата на елхичка и с чаровна коледна панделка (изработката на Дървеница). 

От Сапунена работилница Джембокс изненадва с уникален захарен ексфолиант с портокал, в който се влюбих и то не само като аромат, но и като ефект. Една голяма опаковка, чието съдържание може да се ползва дълго и ежедневно, а резултатъ след ексфолианта върху лицето е неповторим (и ти идва да го изядеш, а не да го ползваш като козметика!) 

Портокаловото ухание продължава с две малки свещички, носещи същото това празнично ухание, а пък и бяха опаковани в една от онези очарователни платнени, прозрачни торбички, с които Джембокс се откроява - тази на портокаловите ссвещи е червена с бляскави орнаменти по нея. Празнично!

Празнично най-накрая оставям книгата, която си е чисто коледно и романтично бижу - "Седем дни от нешия живот" ("Кръгозор", 2017).

Следващата тема на Gembox ще бъде обявена в началото на януари, но като цяло, изклйчвайки факта, че жанра на книгите, които обхваща тази абонаментна кутия е романтиката, то всичко иначе е много хубаво.

Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Вазов го е казал - "Опълченците на Шипка" - 1877

Якудза - Японската мафия