Равносметката до момента


Мина половин година...
Утре е Джулая, така че смятам за тези шест месеца да погледна каква е книжната равносметка. И ето това е на пръв поглед.  Двадесет и~...като все си мисля, че имаше още една малка книжка, която ми беше подарък, но нещо никъде не я виждам, а и тя всъщност се падаше подарък за брат ми, както са  и още две-три от видимите корици. Един подарък за рожден ден от шефа ми и един подарък от колежка, заради поправен лаптоп. А и една спечелена наскоро книжка от съвсем случаен конкурс (пак ви благодаря!)
 От тук иначе пет книги са подаръци от мен за някой от семейството, но все пак намират място сред моите рафтове. А то всъщност, не че има рафтове, защото след поредния Книжен базар мястото още повече се стесни и не знам ако следващите шест месеца имат такова отражение...Тогава какво ще правя? Ще кова дъски по стените и ще си правя висящи рафтчета най-вероятно...

Или ще трябва да отварям библиотека, което е интересен вариант. Но...това остава като илюзия за бъдещето. 
И сама съм леко изненадана от себе си всъщност, гледайки подредбата на книгите, защото някои вероятно знаят, че редя всичко по височина, по цвят дори или по широчина, така че най-голямата винаги да е най-отдолу или най в края и се получава някак...парадоксално, че между "Принцът на тръните" са се наместили двете книжки за уличният котарак Боб и последната книга на Наталия Кобилкина (да, да, и нея чета, и Дънов чета, и кримита, фантастики, фентъзита...нищо не пропускам явно вече), "захлупена" от сборника "Мечове в града". А между Тери Пратчет и Шерлок Холмс се скътава "Съвършенството на Йога" - индийска, философска книжка..От другата страна, там където е голямата илюстрирана гнига за рижавият Боб - енциклопедия за кучетата и "Как да си дресираш дракон", подпиращи точно споменатото по-горе име - Петър Дънов, една от неговите книги.

Всичко има, да, всичко има в тази шестмесечна равносметка!
Парадокс, парадокс - обичам тази дума! :D





Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Якудза - Японската мафия

Цитати от...Цитати за... (Васил Левски)