Пет любими блога? Как?

Ще последвам предложената и във фейсбук-групата интересна идея на Ади и ще се опитам да си направя една класация. Макар че пет блога си е едновременно и малко, но и много, а да избереш конкретна бройка...е, осъдете ме, но си е трудно!

Все пак ще опитам, отваряйки историята на браузъра си и поглеждайки кои ли блогове съм чела през последната седмица най-дълго и най-често.
Хмм...


#Блогът на Мартин Белтов е единственият "непрофесионално блогърски" блог, който следя и чета. Мартин е много интригуващ блогър, който често ме впечатлява и изненадва много със своите публикации, винаги на разнообразни теми и винаги приятно оформени постове, от които мога да почерпя поуки...точно поуки или нещо в това, които той пише да ме наведе на някаква мисъл, определено размишление, от което в последствие съм особено удовлетворена.
Дерзай, приятелю! ^_^


#Книголандия - това е моят Книжен каталог в буквален смисъл! Преди да се обърна към която и да е книга, преди са спазя традицията си в момента на покупка да прочета първо първа страница,  а после и последната, първото, което правя е да проверя дали Христо Блажев е прочел същата тази книга  и какви са отзивите му за нея. И никога не съм съжалявала, когато си взема нещо, открито като ревю в неговата Книголандия. Винаги съм смятала мнението му за универсално и обективно. И дори се е случвало да препрочитам някои негови постове многократно, защото по някаква причина нещо в самата книга ме съмнява. Е, съмненията изобщо не се оправдават обаче. Та...Книголандия си ми остава най-четеният блог. 


#The Dark Corner Ама там не е тъмно и мрачно, да знаете! ;) Това е другият ми любим блогър и литературен 'коментатор', а отделно и един от любимите ми съвременни български писатели. Бранимир Събев е чудесен човек, дал ми много поучителни и възхитителни съвети за книгоиздаването (нищо, че още не съм се престрашила да ги приложа, ха-ха~) Благодаря ти! Чувството, с което пише в блога си ме радва и вдъхновява, особено открояващо се на многообразния фон от други блогове, което го прави уникално и пленително (както и стилът, с който пише книгите си).

#Street Cat Bob - това е блогът на Боб, на онова рижо коте, които стана популярно в цял свят, заедно със своя стопанин или собственик, или приятел, всеки да си го представя както пожелае. Джеймс Боуен и Боб реално са си приятели, преглеждайки всички параграфи на техните взаимоотношения. Но това си е съвсем друга хуманна тема, а относно този блог - не е публикувано от много отдавна, да, почти от два месеца и отгоре, но все пак в последно време се влюбих във всички тези снимки на книжките за котаракът Боб, намиращи се във всяко едно кътче на този наш сбъркан свят и това е нещо като обединяваща история, нещо като толерантност и едно общо, световно приятелство. Затова и харесвам блога, не е кой знае какво, но...просто това как историята на една котка и на един бивш наркоман, простираща се из целия свят ме трогва.

И понеже съм, както споменах в началото, супер затруднена в побирането на точно пет определени блога за любими, тук пък на пук на цялата тази идея и предизвикателство (извинявам се на Ади, че нарушавам правилата така), ще поставя три на куп, които мисля си, че чета по равно...


 Е, обичам ги. И трите блога ги харесвам по равно и също точкова равно ги следя, съветвам се по отношение на някои книги, взимам информация за събития, мероприятия, конкурси, нови книги и стари книги, любопитното покрай някои автори, че дори и за някои филми. 
И хората, които стоят зад тези три блога, поздравявам ги за отличията в конкурна за Evrocon, където ще представляват България!



И както излиза...аз освен литературни блогове други никакви не чета :D

Коментари

Публикуване на коментар

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Вазов го е казал - "Опълченците на Шипка" - 1877

Якудза - Японската мафия