My_Life в етап на възстановяване! {BlogMass 2022 - Ден 1}

2 юли 2007 година. 

Това е една специална дата и то за този блог - първата публикация. 

През годините My_Life претърпяваше множество метаморфози, видоизменяше се, дизайнът му, цветовете, идеята и структурата му, особено съдържанието. Съдържанието е преобладавало от лични размисли, списъци с музика, филми, книги, собствено творчество, студентски разработки, отново лични размисли върху теми, които са ме вълнували, ревюта на книги и...сега, навярно, отново ще опитам да възродя блога в първоначалната му идея, редом с няколко попълнения, така че да не изместя твърде драстично фокуса от досегашната му същност, но и едновременно да "разместя" цялостното съдържание и да не поставям точката само върху една тема. 

Все пак с отминаването на годините много неща се променят, много интереси, много вълнения, влечения, впечатления и така нататък, така че през последните години започнах да се отдръпвам от тематиката на Книжен блог, времето, настроението, вдъхновението се промениха, намалиха се, изчезнаха дори в някои моменти и пребиваването ми се ограничаваше до фейсбук и инстаграм, което не е лошо, но...блогът си ми липсваше. Не напразно е на 15 години вече и не напразно е на тази платформа, за което ще напиша в друго време...

Затова и реших да започна от тук, от нещо ново, нещо старо, нещо изпипано, нещо интересно за мен, а навярно и интересно за по-голяма аудитория. Все пак разнообразието от теми ще обхваща наистина голямо разнообразие от ежедневието, но не конкретно от моето ежедневие, а от цялостното ежедневие на хората или на всеки един човек. 

Както сега е Коледа...Коледа е част от ежедневието на цялото човечество, така че започвам с възстановяването на блога именно 24 дни преди Коледа, така че поредицата от постове (които вече са планувани и започнати, и дори снимките са набавени за почти десетина поста напред) ще бъдат представени като постове от нещото, наречено Блогмас (BlogMas). 

А какво е това "чудо" Блогмас? 

Това е термин, измислен от блогъри, за да имитират Vlogmas, който по същество се публикува ежедневно в YouTube от различни ютубъри (влогъри - създатели на видео съдържание в онлайн средата) в периода на Коледния месец - декември. Blogmas е просто ежедневно блогване, което означава, че можете да очаквате блог-пост да се качва всеки ден от сега до Коледа. В зависимост от нишата, стила и предпочитанията на блогъра, дали на мен или на друг блогър в друг блог, получавате различни постове и теми, които благоприятстват коледния сезон или не, дават креативни идеи за украса, подаръци, кулинария, книги, филми и така нататък, и така нататък. А и с по някое подобно видео...

И за да не бъде денят просто разказ за това, което иман намерение да направя този месец, ще споделя първите два адвент календари, които ще отварям тази година, защото точно такива календари до сега не съм отваряла и ми изглеждат много симпатични, компактни и използваеми на момента.


Двете кутии са от магазини DM, с по 24 пакетчета разнообразни Bio чайове с коледни, празнични аромати и вкусове, сладникави, пиперливи, леко горчиви, на плодове, на билки и на подправки. Очаквам още два календара, които ще бъдат нестандартна изненада, но не за мен.



Това беше именно 
на  

в


Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Вазов го е казал - "Опълченците на Шипка" - 1877

Якудза - Японската мафия