#A-Z.BOOKS TAG

Книжният блог дреме, само дреме, но има известна бройка ревюта, които чакат само повече свободно време, за да бъдат преработени и публикувани.

За първи път ще попълвам такъв "таг", никой да не ми е сърди, а всеки, който реши - да се захваща...А аз благодаря на Книгоядец~
(Книгоядците мен ще изядат :D)

И понеже днешната дата е обявена като Международен ден на блогърите, затова и реших така да отбележа блогърският "празник". 



~ Това прилича повече на лексикон, книжен лексикон ~


1. A като Author: Автор, от който имаш най-много книги:
- Карлос Руис Сафон, Джим Бъчър, Ричард Касъл (о, да, всичките от поредицата за Горещата Ники - прототипите на сериала "Касъл"), Бранимир Събев и Сибин Майналовски (и техните всички, че без българска хорър литература не може).
2. B като Best: Най-доброто продължение някога:
- Трудно е да се каже кое продължение на първа книга е най-добро, но точно в момента се сещам единствено и само за Илай Монпрес - всяка следваща книга е все по-добра и по-добра от предходната, и образите са все по-развити и стават невъзможно любими.
3. C като Currently reading: Коя книга четеш в момента:
"Бъдеще" на Глуховски  малко мудно ми върви, както и "Джак от сенките".
4. D като Drink of Choice While Reading: Коя е любимата ти напитка докато четеш:
- Докато чета не обичам да се разсейвам с храна или напитки, макар че винаги си имам една огромна чаша с кафе покрай себе си.
5. E като E-reader or Physical Book?: Предпочиташ да четеш книги на хартиен носител или електронни книги:
- На хартиен. Категорично. Обожавам аромата на хартия и мастило, да си играя с долното ръбче на страницата, да докосвам корицата...е, имам няколко дузини електронни книги на смартфона, които също чета без задръжки, но само в случаите, когато нямам възможност да нося хартиена книга в себе си.
6. F като Fiction: С кой герой от книга би излизал/а в гимназията:
- Стара съм вече за такива глупости, но...добре. 
В гимназията четях Дан Браун, така че май много ми допадаше неговият герой - професор Робърт Лангдън.

7. G като Glad you gave this book a chance: На коя книга си доволен/а, че си дал/а шанс:
- На "Джасинта" - единствената книга от този неин жанр, която наистина харесвам. Но нищо друго подобно не бих погледнала или пипнала.

8. H като Hidden Jem Book: Коя книга за теб е като истинско бижу:
- Всички книги са бижута. Всяка една от рафтчето ми е съкровищница. Но конкретно някои книги - "Домът на мис Перигрин за чудати деца", "Ясновидците", "Ангелско нашествие", "Ще се видим в Париж", "Елизабет е изчезнала", "Донеси ми главата на принца. Ако с Фауст не успееш. Просто шеметен фарс"...и сигурно имам още, които обожавам визуално.
9. I като Important: Важен момент в живота ти на читател:
- В деня, в който осъзнах, че книгите са призванието ми, че искам да чета и да пиша, че искам да се обвържа с литературата като цяло. И го направих...до известна степен, но съм си доволна. Беше в гимназиалния период, не съм сигурна коя точно книга го стори, може да е бил "Шифърът на Леонардо" или "Пришълецът", може да е бил и "Властелинът на пръстените"...просто хванах една книга, погълнах я и...открих своя наркотик.
10. J като Just finished: Книга, която току-що си приключил/а: 
- "Warcraft: Дуротан"! Скоро и ревю, обвързано пряко с филма.
11. K като Kinds of Books You Won’t Read: Какви литературни жанрове не четеш: 
- Това е точният въпрос, не какво чета, а именно какво не чет - розоли романи, чиклити (не, че не съм опитвала, но сме несъвместими) и избягвам тийн литературата, макар че в последно време попадам на все по-добри йънг адълт романи, които достойно могат да се мерят с тежките трилъри и фентъзита.
12. L като Longest Book You’ve Read: Коя е най-дългата книга, която си чела:
- "Граф Монте Кристо" на Дюма, а и все още от време на време отварям "Разбойници" и чета по някой разказ, макар че наистина големите книги до известна степен ме отблъскват и дори и като сборник с разкази, всуки коренно различен от предходния, но успява да ми доскучае. В университета една преподавателка ме научи на едно - ако не мога да завърша една книга за ден, то значи тя не е добра книга...На Монте Кристо отделих няколко дни, но само защото работех и нямах достатъчно време, иначе вероятно щях да развия хронично безсъние. Поне втория й прочит беше именно за два дни.

13. M като Major Book Hangover Because Of: Коя книга ти е дала усещане за свръх доза: 
- И отново "Граф Монте Кристо", книга, която обожавам по всички параграфи. Включвам и "Ще се видим в Париж", "На живот и смърт"...сюжети, които щом приключат и последната страница бъде затворена, тръпки побиват и в продължение на дни опиянението не отминава.


14. N като Number of Bookcase You Own: Колко библиотеки за книги имаш: 
- Две. В две различни стаи.


15. O като One Book You Might Have Read Multiple Times: Има ли книга, която си чел/а повече от веднъж: 
- "Граф Монте Кристо" (на някой ще му омръзне да среща това заглавие в отговорите ми), Разказите за Шерлок Холмс - също произведения, които обожавам, "Пришълецът".
16. P като Preferred Place To Read: Къде обичаш да четеш:
- Където и да е, щом имам книга, нищо около мен няма значение.
17. Q като Quote that inspires you/give you all the feels from a book you’ve read: Цитат от книга, който те вдъхновява:
- "Хората престават да мислят, когато престанат да четат." - Дени Дидро
18. R като Reading Regret: За какво съжаляваш като читател:
-  Че не се научих да чета, както трябва на английски, за да си чета книги, които още ги няма на български :/

19. S като Series You Started And Need To Finish (all books are out in series): Коя завършена поредица искаш да прочетеш до края:
- Да му се не види и "Колелото на времето", защо трябва да е толкова много книги?!


20. T като Three of Your All-Time Favorite Books: Кажи твоите три най-любими книги:
- Само три? Стига де...та самата поредица за Илай Монпрес е от повече от три книги. Не е по силите ми да избера само три книги...
21. U като Unapologetic Fangirl for: Непростим фен на...
- Сафон, Зелазни, Геймън, сър Конан Дойл...


22. V като Very Excited For This Release More Than All The Others: Коя е книгата, чието излизане очакваш с нетърпение:
- Продължението на "Ангелско нашествие", умирам си някой ден да видя на български и последната книга за Бартимеус, както и финалът на поредицата за Монпрес (макар да подозирам, че много сълзи ще лея тогава).
23. W като Worst Bookish Habit: Кой е най-лошият ти книжен навик:
- Единствената печатна грешка в книгите, която ми вдига кръвното до тавана е, когато видя сбъркано Н с В или обратното - просто печатна грешка при набирането на текста, но ме разяжда. А също и навикът да търкам с палец ръба на страницата, която в момента чета, понякога неволно го подгъвам или изтърквам...
24. X като X Marks The Spot: Start at the top left of your shelf and pick the 27th book: Посочи 27 книга на най-горния ти рафт започвайки от ляво надясно:
- "13-те Светини" на Майкъл Скол и Колет Фидман.


25. Y като Your Latest Book Purchase: Коя е последната книга, която си купи:
- Хаха, ето нещо забавно - "Зоотрополис", детската книжка по филма Zootopia.
 26. Z като ZZZ-snatcher book (Last Book That Take You WAY Late): Коя е последната книга, която те е държала буден/а до късно:
- Първата книга от поредицата за Скълдъгъри Плезънт.

 



Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Якудза - Японската мафия

Цитати от...Цитати за... (Васил Левски)