Приятели по книга – деца четат на котки от приют

Копирам тази статия, защото ми се иска тя да бъде достъпна и да се види от повече хора. Това е една инициатива, която заслужава истинско внимание, заради децата, учениците, заради любимците...дали нашите или дори тези от приюта, от улицата, на съседа...Детското приятелство с любимото животно е безценно.

Спомняте ли си как като малки са ви карали да четете на глас? Не беше най-приятното изживяване, нали? Нещата щяха да са съвсем различни, ако имахте майка като Кристи Родригес (Kristi Rodriquez)…
Кристи забелязала, че малкият й син има затруднения с четенето и се чудела как да му помогне. За щастливата развръзка тук помага факта, че загрижената майка работи в приют за животни. Веднъж тя оставила момчето с котка от приюта и го помолила да се упражнява с книгата си… И, чудото станало – само след няколко “урока” с новия си приятел синът й видимо подобрил уменията си.
деца четат на котки от приют (1)
Така се родила програмата Book Buddies в приюта Animal Rescue League of Berks County – деца от началното училище (а ако имат желание, дори и по-големи) посещават животните от приюта, хранят ги, играят си с тях и им четат любимите си книги.
Създателите на Book Buddies твърдят, че ползата е двойна – котките обичат ритмичните звуци при четенето на глас, стават спокойни и гальовни. От своя страна децата учат по-лесно, бързо и приятно в компанията на четириног приятел. Наблюдение, подкрепено и от изследователите от Tufts University, доказали в свое проучаване, че “връзката деца-животни прави процеса на учене по-ефективен”.
Е, не ви ли се дочете… на глас?
деца четат на котки от приют (4)
деца четат на котки от приют (6)
деца четат на котки от приют (3)Ако тези снимки ви вдъхновяват, самоотвержените доброволци от Animal Rescue Sofia ще ви помогнат да направите нещо за себе си и някой четириног приятел – като например да го разходите в събота или няделя. Не се колебайте да ги потърсите!
Източник: Book Buddies website

Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Littera MeiBook House за символите на Feng Shui

Красотата е в смелостта - "Бухтичка" от Джули Мърфи