Ветеринарен център Кракра и една кампания {BlogMas - Ден 5}


е тук с поздрав за всички доброволци, той като 5 декември е Международен ден на доброволеца!


След събитията през изминалия месец, изчезването на Сашко от Перник и издирването му 8 дни и нощи, много хора разбраха, че могат да бъдат доброволци, много хора разбраха, че могат да работят в екипи, напълно непознати, напълно неподготвени, но денонощно на радиостанциите или на терен по горите. 


Днешният ми пост е посветен на едно друго доброволчество, а именно благотворителното. 
Имам си една малка армия котарани из двора, която армия започна доста да се увеличава. С някои успях да се справя през почивките ми, но докторът, при който заведох други три преди години работи само през седмицата и само на обяд извършва нужните операции - а това е  неудобно време за мен, а и за без кола не си е работа - вече имах горчив опит с една млада котана, която изби решетката на кошницата и избяга, но пък се върна благополучно сама след три дни.
 Така стигнах до момента на спешно есенно-зимно кастриране, като сметнах, че това е най-подходящото време, не е студено, не е мокро и кално, въобще времето не е изобщо лошо, а е моментът, в който женските котки си отпочиват от малките котенца, а моментът за следващото им разгонване започва февруари и така...трябваше да се случи бързо, в удобно време за мен и така, благодарение на колежка, открих Ветеринарен център Кракра, който се оказа една много приветлива клиника, с учтиви лекари, на две улици от местоживеенето ми. Перфектно уговорени две съботи и една неделя и проблемът с главните виновнички в обкръжението е решен. Знам, че някой ще ме обвини в кощунство спрямо котките, че това е тяхната природа, само че за външните, улични котки това да се разгонват и да раждат по два пъти, а в една година и три пъти, въобще не е хубаво. Котараците ги преследват, бият се, бият ги, една от тях с се е прибирала с окървавено вратле, друга с нацепени ушички...въобще, гротеска. 
И си казах Стига им! Били са майки достатъчно пъти, достатъчно са ги тормозили другите котки, достатъчно са се тормозили и  те да се бият с други котки, дори и с кучета, заради котенцата си...
Всичко при трите котарани приключи бързо, за две съботи и една неделя, благодарение на грижите на доктор Василев и колегите му. Операциите бяха леки, без външни шевове, без да се налага да прибирам котките вътре от предната вечер, без да ги боли, без да им е лошо - оставях ги с кошницата в клиниката, когато приключеше операцията ми се обаждаха, за да ме информират за положението и че всичко е наред, и да се разберем кога да отида и да си прибера дадената котка. Будна. Да, при предишните три, които са минали кастрация, си ги взимах спящи, събуждаха се след часове, опиянени, с повръщане, замаяни, в едно напълно дрогирано състояние и определено им е било много зле, докато тук, при тези три, събуждането ставаше под наблюдение от ветеринарите, предните им лапички бяха обръснати по малко, за да им се включи система с обезболяващи и други медикаменти и котките бяха в доста добро състояние след прибирането им он клиниката. Още същият ден можеха да се разхождат без проблеми и без болка, а на следващата сутрин си отиваха навън, защото точно това бяха инструкциите на ветеринарите - няма нужда да стоят вътре по седмица или две. Разрезите от операцията са малки, без външни конци...
И не пиша всичко това, просто да похваля този Ветеринарен център, всъщност наистина искам да ги похваля, но основната мисия на този пост е да кажа на повече хора за благотворителната кампания на центъра. 
Копирам техният пост от фейсбук страницата им:
С наближаващите коледни празници Ветеринарен център “Кракра“, гр.Перник организира кампания в помощ на фондация “В помощ на бездомните животни-осинови ме“.

Кампанията носи лозунг - "Подари здраве за Коледа!“ 🎁 Кампанията стартира от днес 02.12.22г. и ще приключи на 02.01.23 г. Както вие така и ние желаем прозрачност и яснота над нещата и ще Ви помолим да записвате своите имена и помощта, която оказвате. След новогодишните празници ще обявим списъка с дарители и в онлайн пространството, както и това което сме постигнали заедно, тук на нашата фейсбук страница!
В клиниката ще намерите дарителска кутия, където може да помогнете финансово и ще намерите нашата кошница за дарения. В нея може да оставите вашия продукт, с който ще дарите надежда и топлота на бездомна душа.
Ако не се намирате наоколо или нямате възможност да се в разходите до нас, оставяме и дарителска сметка, по която може да преведете вашата коледна подкрепа:
IBAN BG56STSI93000027284406
Фондация "В ПОМОЩ НА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ - ОСИНОВИ МЕ".🐾Благодарим, Ви от сърце и нека заедно допринесем за запалването даже и на мъничко огънче от светлина и топлина за тези, които нямат дом и любящо семейство на Коледа!!!
Екипът на Ветеринарен център "Кракра", Ви пожелава светли празници. 🎄🎀




Тази Коледа моите кампании ще са насочени към бездомните животни, към защитата на животните и опазването им като цяло, към приюти за кучета и къщи за котки, и към ветеринарни центрове, започвайки от този тук!



Двете черни и черно-бялата бяха пациентите на Вет.център Кракра
„Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните.“
 - И. Кант


 

Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

Акашовите записи - форум мнения

За Любовта... / есе /

Якудза - Японската мафия