Назад във времето и поглед към един базар {BlogMas-Ден 3}


 от БлогМас е посветен на третият Октомврийски есенен базар, като през 2021 беше първият такъв базар пред Двореца на културата, посветен на хендмейд творците, представящи своите творения. 
             
Есенният градски базар за трета поредна година радва с малки щандчета с ръчно създадени украси, био продукти, козметика, текстилни, дървени и други разнообразни нещица, с куклен театър, танци, игри и работилници, като например тази за капани за сънища (която пропуснах, защото отидох само за един от трите дни), срещи с автори на книги, представления със сапунени мехури, артисти, къна, йога, вечерни концерти на известни изпълнители, хапване, напитки и още и още, и още...



Главен отговорник за третото издание на базара е РестАрт Перник.


 Минах набързо, харесах няколко неща, взех си, снимах, поговорих си с творците и пазех тази публикация за някое време, което през есента не дойде, но пък сега мисля, че е подходящо, за да мога да сравня Есенния базар, който се превръща в традиционен за три дни в средата на октомври с Коледния базар през декември, който започна от днес, 3.12, и ще продължи целия месец.


Atelie Desire  бяха първото щандче, на което се спрях и където се влюбих в купчина книгоразделители, значки, калъфчета за книги, несесери, картички - малки и големи, от които най-любими ми станаха тези с животинките и тези с корабите. Брандът в момента може да бъде открит на някои от десетте Коледни базари в София. Уви, в Перник ги няма.

Aurora Crafts  бяха вторите сладури, при които се спрях и си поприказвахме, и които на драго сърце ми разрешиха да ги снимам, а дървените им фиби за коса, книгоразделители и персонализирани моливи са разкошни. В момента коледните им творения са истинска радост за елхата.


При Fanthea открих едно много любимо скрънчи с черно и оранжево, което е типично точно за есенния сезон, но толкова го харесвам и толкова добре държи косата ми високо, нежно и меко е, че го нося дори и сега в настъпването на зимния сезон.  Точно тези ластици са като същински бижута.

Тази голяма усмивка и тази пъстрота принадлежат на Äiatar. И не само картините, разнообразието от артове е характерно за бранда и твореца, но и лазерната гравюра върху стъкло, което по желание на човека, индивидуално се превръща в разкошен подарък.

На щандчето на Amwei се запознах с Роси и с богатата козметика за грижа за кожата, за тялото, за косата, както и с универсалните препарати, подходящи за почистване на всякакви повърхности, включително и текстилни, без да съдържат алергени и да са опасни за малки дечица или за домашни любимци.


Не успявам да намеря снимка на ето това щандче, най-близко в кадър, от където взех един чуден Калцифер от Подвижният замък на Хоул, изрисуван върху камък. Лицата зад щандчето бяха страшно лъчезални и приказливи, и беше удоволствие да си поприказвам с тях.
⃟   И част от това, което взех от Есенния базар . ⃟  

  

Магазинчето на "Създадено с Любов" присъства и на Коледния базар, имат си собствена къщичка, както и един от производителите на мед, а мисля, че и една от Коледните къщички е на майсторът карикатурист, но...елате и вижте сами.


А аз качвам този пост с настройка на календара, така че следващата година да се подсетя по-рано за Есенния базар и да си взема дебел плетен шал или шапка още в първия ден...


А ако някой не е разбрал защо говоря за Есенен базар преди Коледа, ами...за да се подсетя сама какво да снимам от Коледните къщички на площад Кракра и да си подготвя предстоящия пост за Коледния базар, а също и да дам няколко идеи за коледни подаръци от малките бизнеси, на които обърнах внимание.


      

      

        

   
 

Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

Акашовите записи - форум мнения

За Любовта... / есе /

Littera MeiBook House за символите на Feng Shui