Алън Рикман или професор Сивиръс Снейп от "Хари Потър", един гений загуби борбата с рака...

На 69-годишна възраст в Лондон почина един от най-знаковите и обичани британски актьори Алън Рикман.Рикман е най-популярен сред младото поколение с изпълнението на ролята на професор Сивиръс Снейп в поредицата за Хари Потър, но прави значителни роли и в "Умирай трудно", "Наистина любов", "Разум и чувства". За превъплъщението си в жестокия Нотингамски шериф във "Робин Худ: Принцът на крадците" печели наградата на Британската киноакадемия БАФТА. Златен глобус получава за изпълнението на главната роля във филма на НВО "Распутин". Тази година гласът на актьора ще прозвучи в "Алиса в Огледалния свят", в който озвучава Синята гъсеница.

Колегите на Рикман си го спомнят като рядко талантлив майстор на превъплъщенията, човек с изключителна харизма, който успешно се справя както с ролите на злодеи, така и с романтични изпълнения.

Актьорът Майкъл Гамбън, който изигра ролята на професор Дъмбълдор в "Хари Потър", а също така и излизал на театралната сцена с Рикман, заяви в интервю за ББС, че "всички обичаха Алън".

"Той винаги беше весел, изобретателен и много-много остроумен. Имаше невероятен глас. Беше умен, пишеше пиеси, поставяше пиеси. Беше истински човек на театъра", допълва той.


 

Коментари

translate

Архив на блога

Показване на още