Първото в България МАНГА списание - SHOGUN!



Формат: А5
Корици: 250 гр., мат
Хартия: бял офсет, 90 гр.
Страници: 176 (14 цветни)
Коли: 11
Цена: 5.99 лв.


Това е първата манга колекция в България. Посветена е на отдавна оформилото се у нас аниме и манга общество, което с нетърпение чака да се появи подобно специализирано издание на книжния ни пазар.

Не всички заглавия, които ще откривате в тази поредица, са създадени в Япония - голяма част от тях са с различен произход - Китай, Франция, Испания, Италия, Белгия, САЩ, България... Години наред мангата се смята за продукт единствено на японски издатели, докато всъщност върху основата на това японско изкуство много автори по цял свят доразвиват собствените си търсения, за да създадат нова форма комикси. С това и самият термин “манга” придобива международно измерение и развитие и днес вече бележи течение на различни издатели от цял свят.

SHOGUN е преди всичко среща на художници и любители последователи, изразяващи се чрез средствата на мангата, оформила и подхранваща тяхното въображение!
Във всеки свой брой списанието ще предлага най-малко четири завладяващи истории от шонен, шоджо, джосей и сейнен аудиториите.

Търсете на вестникарския пазар от 19~20 март!

InfoMediaGroup


Ще си позволя да направя една реклама, защото мисля, че има нужда, а и някой може да се заинтересува.
Новината е следната - първият брой на първото манга списание е вече факт и в България!
Името му е SHOGUN и в него се събират няколко различни манга истории от различни автори, които не са задължително само японци. Освен манга историите, които ще се следят и ще се заменят с нови, списанието предлага и други рубрики и интересна информация, като "аниме-речник" (навярно се сещате за какво иде реч тук).
Все още не съм се сдобил с него, но в Понеделник това ще ми е основната задача.
Мисля, че е редно да го уважим и подкрепим и да покажем, че в България има активно аниме общество и най-накрая тоя пазар да се развие малко, та да можем да се радваме и на други разнообразни подобни неща!
Списанието е вече пуснато из реповете по цялата страна, а цената му е 5.99лв. Формата му е А5.
Изобщо, за повече информация - http://forum.manga.bg

Коментари

  1. Шогун се превърна в едно от любимите ми списания, а веднага след него се нарежда и Анимания. Хубавото е, че вече и в България има такива списания(благодарение на няколко известни сайта за аниме и манга) на които може всеки запален отаку фен да се порадва.:) Аз самата много уважавам труда на хората, постарали се да излезнат на пазара тези две скъпоценни списания. Надявам се да се купуват от все повече и повече хора, за да издадат още няколко подобни списани на Шогун и Анимания.
    ((хубава тема, но се учудвам, че няма нито едно мнение(без да броя мойто). Дано се наберат повече потребители или дори гости, като мен, които да драснат по един друг пост :) ))

    ОтговорИзтриване
  2. Дано- дано, манга индустрията в България се развива бавно, но върви добре. А като се има на предвид, че има хора, които не си вземат Шогун, но го четат от ръцете на други... това от тази страна не е толкова добре, тъй като популярността остава един вид скрита, но какво да се прави.
    Е, радвам се, че беше обърнато внимание на тази по- стара тема в Блога. ^^

    ОтговорИзтриване
  3. На мен не ми се отдаде особено голяма възможност да си закупя първите два броя на Шогун, но сега се опитвам да си взимам всеки един от поредицата. Доколкото Анимания, имам и двата излезнали броя и им се радвам множко XD, както на самото списание, така и на дисковете с напоследък доста нашумялото аниме Fullmetal Alchemist. Най-хубавото е, че на тези които не им се четат субтитрите, могат спокойно да си слушат, тъй като е и с бг озвучение. Колкото и да си говорим, списанията са си суперски и това се надявам да не са промени в скоро време.
    ((пише същият човек, който написа и предното мнение))

    ОтговорИзтриване
  4. намеен мие интересно харессвам мангитте

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Вазов го е казал - "Опълченците на Шипка" - 1877

Якудза - Японската мафия