Време беше...

Още едно мое ДЪЛГО закъснение с писането. А има толкова много неща, за които искам да попиша... затова решението е едно- кратко и не до толкова ясно, но все пак написано. Този, който ще го чете до края, просто да се опита да чете из между редовете...

Ще започна с края на стажа в София. Всичко мина горе- долу добре, две седмици без проблем, малко мързелуване там, малко работа. Попаднах на готина сервитьорка, която ми беше нещо като учителка. След тези две седмици имахме нещо като изпит, който също мина горе- долу добре, само че в моя случай се наложи да пиша не само в своята тетрадка, но и в тази на една съученичка, която отиде с гаджето си на кратка ваканция и пропусна изпита, но благодарение на мен си получи хубавата оценка. Странно е да пиша едновременно за сервитьорите и едновременно за готвачите, толкова много информация ми се насъбра, но пък до ден днешен още помня всичко, което си има и хубави страни. Та... изкарахме отлични оценки, абсолютно всички, само с няколко изключения, които останаха да си карат стажа септември, но и те ще се оправят... предполагам.
Продължаваме на татък... бях на почивка. Пет дни в Сандански, и в този случай също беше горе- долу, беше прекалено горещо а в апартамента нямаше климатик и все пак хареса ми спокойствието и красотата на града. Тръгнахме си от там... отидохме на Рилския манастир, там беше разкошно, страхотно, величествено и изумително място. Останах без дъх като влязохме вътре, направих толкова много снимки там, толкова красиво. Купих си сувенирчета- четири малки възглавнички, като талисманчета, по една за всеки от семейството ми. Малка квадратна иконка с Богородица и един от Великите ангели и още една, по- голяма икона която закачихме на стената. Всеки един от предметите го осветихме там, свещеника беше много мил. Взехме си и светена вода, която пазим и ще напръскаме къщата след ремонта... оу, май не съм споменала- правим ремонт от няколко месеца на сам. Всичко става чудесно, ламиниран паркет, камина, прозорци, всичко, всичко... страхотно е и ни остава още малко. Та ще напръскаме малко от модата из къщата след като завършим ремонта.
Прибрахме се. Ден и половина останахме в Перник и после пак поехме на път, но към село, където изкарахме четири дни. Също беше много хубаво, защото беше спокойно и приятно. Чистия въздух, през деня топличко, а вечер захладняваше, обичам такъв вид климат, но пък това е нормално... селото се намира в планина. Та, да, беше много хубаво, но и доста скучничко... добре че беше Олимпиадата, та да не изпадна в транс от скука.
Та, както и да е, прибрахме се и от там и сега вече сме си в къщи...
Кандидатствах за помощник в провеждането на ревизия в един хипер- маркет, в Кауфланд. Утре ще отида на нещо като обучение, а в началото на септември ще се проведе преброяването на продуктите.
Иииии... това е горе долу и на кратко, за пореден път ще кажа че едва ли някой би го чел, но аз да си пиша, интересно ми е, обичам да пиша.

Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Вазов го е казал - "Опълченците на Шипка" - 1877

Якудза - Японската мафия