Какво мислите за татуировките?

Личното ми мнение по въпроса:

Преди време бях доста скептично настроена спрямо всякакъв такъв вид украси по тялото... но с израстването човек си откача, така или иначе :lol: Това е моята, заблудата от снимката предполагам е, че е голяма за такава позиция на ръката, но всъщност си стои доста добре и като по чудо ми беше подарък от родителските лица за двайстото рд, който пък също са много против татосите, но стана номера. Бях се запалила много и с няколкомесечно издирване по речници и книги за идеалните йероглифи от японските азбуки, върху значението на тези се спрях, да не говоря какво проучване беше изобщо за татуировките като цяло.
И от тогава ги уважавам, самите рисунки, надписи и така нататък, могат да стоят изключително красиво и да отиват дори на дадения човек, а най- важното: тяхното значение да е с още по- голяма важност за човека. Всичко обаче зависи от няколко основни неща- позицията на татоса, големината, формата, кожата на човека, телосложението му ( щото на тъничка ръчичка, или пък на по- широк глезен смятайте, че онези тип гривнички няма да стоят много приятно ), също и до цвета на кожата- на по- тъмните, моят татоист ми е казвал, че не се препоръчват цветните, защото се губи ефектът в тена на кожата, а и най- важното при татуирането е да се избягват местата с по- изразени сухожилия и вени, тоест там където кожата е изключително тънка и има вероятност мастилото от иглата да пробие и да проникне венозно в кръвта ( подобни случаи са китките, вратовете и зад ушите, не че е много опасно, но възпаленията са болезнени ).

Привърженичка съм и дори бих искала да си направя още една- две, някои дискретни и съвсем мънички, но смятам че е хубаво човек да си направи татуировката след като мине 17, преди това все още се развива и не се знае до 25 на какво ще прилича рисунката или надписът. Много е трудно да се прецени, затова са полезни съветите с различни татоисти, които сами да споделят кое за тях е най- доброто място, според това как изглежда човека, който желае да си направи първата шарчица с игла и мастило върху тялото. : )


E. Mei. Drieykora

Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

Якудза - Японската мафия

За Любовта... / есе /

Пришълецът от Палеогена в Пернк {BlogMas - Ден 11}