Коледна кутия с книжни радости {BlogMas - Ден 4}

През този ден
 ще пиша за една коледна кутия, пълна с книжни изненади, а именно  "Да се влюбиш преди Коледа", една специална кутия от Теодора Жулиенова

Поръчах кутията сигурно преди месец, заедно с една от книгите на авторката, защото все още изпитвам лек скиптицизъм към българските автори, макар че последните години само български автори да чета (слушам аудиокниги на чужди автори), а не съм и по романтичните литературни творби, но пък прочетох хубави отзиви, а и...кутията изглеждаше перфектна за една от стъпките във възстановяването на блога и като един от постовете, които исках да напиша. 
 

Кутията съдържа девет коледни изненади, които внасят уют и емоция точно в навечерието на зимния празник. Но да видим дали съм успяла да снимам всичките девет... 
 

С отварянето веднага вниманието хваща красивата празнична хартия с елхички и чаровният стикер, залепящ двете страни на опаковката, така че да съхрани съдържанието с още една идея по-скрито, предизвиквайки още по-голямо вълнение и интерес, особено с този аромат, който се разнася отвътре.


На първо място е дървеният орнамент със снежен човек и звездички, който намери своето място на елхата вкъщи, макар че се замислих дали да не го закача на дървените греди на навеса пред къщата, където виси един вечерен фенер със "светулки". 

Коледни чорапки с полярно мече, с шалче на Грифиндор и рогца на еленче изскача второ...които, съдейки по етикета изглежда са с българско производство, а това е голям плюс!

Третото е коледен ароматиатор, който не мога да определя на какво точно ми мирише - канела, ванилия, шипка, хибискус, джинджифил...не знам, но мисля, че гардеробът ми ще се зарадва, той като избягвам иначе друг тип ароматизатори в името на обонянието на котараците ми. Но е много красив, с мъничките елементи по него, с опаковката и етикетчето си, да ми е жал да го отварям изобщо, макар че ароматът му се носи и без да е отворено...

Мисля, че най-любим до този момен ми е календарът красивите си илюстрации и цитати, който представлява нещо като картичка на всеки месец, а стойката му е дървено пънче. Нещо разкошно е, а след края на предстоящата 2023 година пънчето може да се използва за снимки, други картички или пък...за нов такъв календар!


Никога не съм си съставяла лист с коледни задачи, но ето че с тази кутия идва един такъв и всяка една от задачите е съвсем постижима и мотивираща, така че от раз отмятам първото, а за останалите ще си оставя няколко дни.

Към листът със задачи бяха прикрепени и два листа с коледни стикери, такива, които могат да се ползват за декорация и такива, които могат да влязат в ролята на етикети...за тези, които не са раздали коледните подаръци все още, защото аз го направих (от нетърпение си отварям поетапно и своите).



Не си падам по игрите и предизвикателствата, чието съдържание не познавам, логическите и стратегическите са ми най-любими, но с тези карти с предизвикателства десет дни преди Коледа ще се позабавлявам. Също са много красиви и определено ще си ги запазя и след изтриването просто като карти за бъдещи коледни предизвикателства.



Наближаваме края на изненадите и дъното на кутията, като преди финала правя две снимки на книгоразделителя, който е с много хубаво послание от едната си страна и с календар за предстоящата година от другата. Може би коледната тематика в него можеше да е по-ограничена, имайки предвид илюстрацията на венеца, тъй като това го прави не напълно използваем през цялата година, но пък аз така или иначе колекционирам книгоразделители...
И накрая, но като се казва - не на последно място, е книгата "Да се влюбиш преди Коледа", книга първа, макла и прекрасна, тоест корицата и е...абсолютна прелест! Лъха на зима, на блясък, на празник и съвсем скоро ще я започна, защото ми се струва, че е от онези книги, които се четат наведнъж. Няма да говоря за сюжета й - романтична е, но мисля, че само заради корицата ще я прочета.


Обичам такива тематични празнични кутии с изненади, особено когато не са четири или пет, а цената не е нещо фрапиращо, тук става дума за девет индивидуални, брандирани и посветени изцяло на Коледа и на главният герой на кутията - Книгите!
Преброихте ли, все пак, дали наистина съм снимала девет неща?

Вмъкмам също, че всеки поръчващ си кутията, може да очаква някои различни неща - дървеният орнамент изглежда е в няколко случайни разновидности, чорапките също, а по избор е вариантът с книгата - дали първа час или втора, или пък и двете, но ако ми хареса, без съмнение ще се сдобия и с втора част.

И да не забравя да си отворя чаените календари.




Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Якудза - Японската мафия

Цитати от...Цитати за... (Васил Левски)