BookMark - Част 1: Блогъри. Влогъри. Книжни души на една обща среща

BookMark е най-новият член от семейството на така любимият на всички литературен сайт "Аз чета" и на първото си събитие, което се състоя в P. M. Cafe на ет. 1 в Paradise Center на 14.08 от 18:30 часа, присъстваха известен брой блогър, влогъри, издатели и други книжни души.

Създателят на тази дигитална агенция -  Александър Кръстев, заедно с Вал Стоева от „Детски книги“ и Цветомила Димитрова от „Аз чета“ разказаха за три важни заглавия, които са привлекли вниманието им. 

Заглавията, върху които се фокусирахме на първата среща, бяха „Роналдо срещу Меси“ (изд. „Locus“) от Джими Бърнс, „Жабчето Жо“ (изд. „Дъбови листа“) от Нуша Роянова и „HHhH (Мозъкът на Химлер се нарича Хайдрих)“ (изд. „Парадокс“) от Лоран Бине.

Дългоочакваната Роналдо срещу Меси“ ще бъде на пазара от 28 август и проследява стартовете, развитието и апогея в кариерите на двамата футболни титани.

Вал Стоева представи „Жабчето Жо“ и разщказа за това колко е важно да зараждаме любовта към четенето в децата, а също така какви точно книги да подберем за тях, също така и как нетипичните илюстрации в тази книжка развиват въображението на малките читатели. Подчерта и, че е важно да се обърне внимание на детските книги, но най-вече на различните такива.

Доротея Монова, управителка на издателство „Парадокс“, пък разказа за друга книга на Лоран Бине – „Седмата функция на езика“ (лично аз нямам търпение точно за тази книга), която предстои да излезе скоро. Тя обясни, че в творбата отново присъстват реални личности, но за разлика от „HhhH“, всички събития, в които писателят ги замесва, са напълно измислени. Сюжетът е интригуващ, провокативен и съдържа българска следа.

 Атмосферата на събитието беше приятелска и уютна, а след представянето на трите книги, гостите имаха възможност да си поговорят помежду си, да поговорят с организаторите, с издателите и...разбира се, да се обменят мнения за нечетени до сега книги (имам си една такава, за което благодаря на Сашо от Bookadore!)

Повече за BookMark в "Аз чета", от където са взаимствани и линковете, както и самият сайт на BookMark.

До следващия път и пак там!

Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Якудза - Японската мафия

Цитати от...Цитати за... (Васил Левски)