Лек грим или силен?

Личното ми мнение по въпроса:

Много е трудно да се обсъжда подобен въпрос ,поне по мое мнение.
Ще споделя за себе си, от 11 годишна със със спирала, черен молив, пудра, червило ( не гланц, в никакъв случай такава порнография ). С годините преминах към руж и сенки, ама абсолютно всякакви и замених пудрата с нещо много по- приятно изглеждащо и сега, десет години по- късно съм си все същата: зимата- опушени, сиви сенки, очна линия, спирала и всичко останало, както си му е редът; до колкото лятото, тук вече е различно- зелено и бежово, много зелено и всякакво зелено, не само като сенки, но и като моливи. По отношение на червилата, от онези течните и наситените, в повечето случай в кафявата и бежова гама, но съм се убедила, че на едно 90% от младите момичета, девойки супер много им тичат прасковените цветове- от бледобежовите към червеникавите. Не казвам, че някой трябва да следва моя пример, особено като се има в предвид, че подобен стил на гримиране е по- присъщ за фолк- дивите, тук ще кажа едно силно "Не" (!), аз съм рок- натура, и това е най- важната музика в цялото ми съществуване, така че не се залъгвайте. Та да се върнем на примера... всяко момиче може да пробва спокойно от всичко, и така с израстването си да се убеди кое й отива и кое не, да се научи да се "рисува" като същинска японска кукла, все пак гримът е за това- за да се подчертават някои красоти на лицето ида се прикриват други несъвършенства ( в моя случай това е бяло- синият тен на кожата ми, който дори и под ефектът на плажното слънце пак си остава като сиренце :D ). Честно казано, без да засягам някого, не целя това и не бих искала да се разбере погрешно, но не мога да възприема момичета на по 18-18- 20 години, които не слагат никакъв грим, или слагат единствено спирала и гланц... поне малко руж, за свежест и придаване на по- съвършена жизненост.
А това, което се говори за гримът, че с годините използване загвозява и уврежда кожата- пълна измислица на някой фармацефт. Българска козметика- кремове за лице, хладка вода и бебешко сапунче, изобщо да не се подлъгва човек, че онези кърпички за грим са подхранващи- точно обратното. Употребата на грим всеки ден, измиването на лицето със сапун всяка вечер- това едно от малкото решения за поддържана и стабилна кожа, достатъчно млада и след 40 годишна възраст. ; )
Та... май се изчерпах, за едни тийнейджъри е съвсем нормално да са по- слаб, лек грим, но за вече наближаващите 20, и тези отгоре- гримът е като стила на дрехите, аксесоарите, маникюра, той изгражда визията на външността до една съвършена структура : )


E. Mei. Drieykora

Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

Якудза - Японската мафия

За Любовта... / есе /

Пришълецът от Палеогена в Пернк {BlogMas - Ден 11}