Да подариш стихотворение и какво е Illie?


Литературата в България се разраства с разнообразни и креативни идеи, и вече не само книгите могат да бъдат подарени на любим човек или за специален празник. А дори и стихотворения, лични, искрени и повлияни от дълбоки чувства, отразяващи същността на човека, за когото са писани стиховете или този, който ги подарява.

Illie е една нова идейка с литературна насоченост, която постепенно се разпространява и "My_Life" се зае с популяризирането й.
Макар и да не съм от най-големите почитатели на стиховете, все пак има такива, които силно ме докосват и вълнуват, а това да подариш специално посветено стихотворение е един огромен жест и ценност.

Ето интервюто с креативната личност, чиято идея е Illie и която пише стихотворенията по поръчка...

Здравей, разкажи ни за себе си?
Казвам се Илияна Дадарова и съм на 21 години. Занимавам се непрофесионално с поезия и изучавам Международен бизнес и маркетинг в Холандия. Скоро ме очаква exchange year в Испания. Имам издадена стихосбирка, а стихотворенията ми са публикувани в списания, алманаси и вестници. Поддържам и собствен блог за поезия Confessions of a Poetess [https://www.facebook.com/confessionsofapoetess/]
Харесвам креативните идеи и необикновените хора. Може би това ме подтикна да създам Illie, а знанията, които натрупвам в университета, ми помагат да изградя бранда и да го превърна в нещо специално и необикновено.

Какво представлява Illie и как се роди идеята за създаването на този бранд?
Illie е онлайн платформа, чрез която можеш да поръчаш посветено стихотворение за любим твой човек като подарък с или без повод. Всяка поръчка се разглежда индивидуално и никога не използвам шаблони, по които да пиша. Винаги е лично и се опитвам да вникна в смисъла на връзката между даващия и получаващия стихотворението, за да придам интимност и истинност на думите. За да се случи това, при поръчка се попълва кратък въпросник, чиято цел е да “разголи” душата на поръчителя, без да навлиза твърде дълбоко в личното му пространство, разбира се.

А как се роди Illie? 
Пиша стихотворения от дълго време и ги публикувам в собствен блог, където често получавам съобщения от читатели как намират себе си в думите, написани от мен. Веднъж се замислих: защо да не използвам таланта си, за да създавам щастие за другите? Това е мисията на Illie: да създава щастие, като подарява любов :)


Как си представяш бъдещето на бранда?
За съжаление, се оказа, че в България идеята за подаряване на посветено стихотворение е изключително трудна за възприемане. Разбирам защо е така: това е един много различен и оригинален подарък, който предлага известен риск: ще се получи ли достатъчно добре, ще бъде ли истинско, след като не си го написал лично, ще бъде ли възприет правилно от човека, на когото го подаряваш. Клиентите на Illie имат възможност да видят части от стихотворението, преди да завършим поръчката, за да се уверя, че съм уцелила правилната пътека към сърцето на получателя, като можем да коригираме текста дотолкова, доколкото го превърнем в идеалното парченце обич. За мен това е важно: да видя щастие в очите на другите. Това е идеята на всичко, което правя.

С Illie ще се опитам да докажа, че българинът може да приеме различното и да се довери на нещо, което е нетрадиционно и непознато. Мечтая си да добавя нови елементи към портфолиото на платформата: в момента предлагаме посветено стихотворение в различни варианти, редакция на лично послание и посветено пожелание за картичка. Искам да работя с креативни хора, които създават нещо неповторимо и красиво, което ще се впише в концепцията на Illie, и съм отворена към предложения. Защото Illie създава щастие по необикновен начин и цели да предизвика потребителите да разкрият емоциите си и да подарят на любимите си хора любов, щастие и признателност. 

А как може да се поръча стихотворение? И защо?
Поръчката е достатъчно лесна, за да не отнема много време, и достатъчно трудна, за да й дадеш необходимото внимание и да допринесеш за създаването на неповторим подарък. Може да се поръча чрез сайта или Фейсбук страницата, като вече предлагам различни опции за оформяне на стихотворенията - дигитално или отпечатени, с цветен фон или колаж от снимки, и т.н. Важното е да е лично и персонално, избягвам клишета и конкретивизъм, защото искам крайният вариант да е красив и емоционален. 

Да поръчаш посветено стихотворение, е необикновено решение, но както обичам да казвам, идеален подарък за необикновени хора :) Ако искаш да зарадваш най-близките си хора и да им подариш нещо, което ще остане във времето и в сърцето им, да им покажеш наистина какво значат за теб и да облечеш чувствата си в рими - то Illie e правилният избор. Не малко хора ми се довериха досега, някои от тях бяха познати, а други - не. И аз им благодаря за доверието, което вярвам, че успях да оправдая.

----
Посетете сайта на Illie - http://illieblog.com/ 

Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

За Любовта... / есе /

Вазов го е казал - "Опълченците на Шипка" - 1877

Якудза - Японската мафия