23. Май. 2015. НДК. Пролетен. Панаир. На. Книгата. (=^_^=)



Първи петли. Първата аларма на будилника е в 5:30. Седем часа пък е влакът за София...гоня изпит. Автобус 404 идва бързо и пристига бързо. ФНПП.
 (брей, това може да стане  и за драматичен разказ, хаха!) 
И от 9 часа до към и половина вече съм приключила. Вече гоня книжен панаир. Автобус 11 също е на време. После метрото. После...НДК. И аромат на книги, книги, книги...




Да приключа с псевдо-разказа и да мина по същество. Планувам посещението на пролетния базар на книгата от месец и нещо, още когато за първи път дочух кои ще са датите, всъщност периода, в който ще се НДК ще се превърне в дворец на книгите. И както всеки път, всяка година, списъкът си ми беше напълно плануван.

"Кутия за птици" от Джош Малерман (Deja Book), "Отвъд стената на съня" от Лъвкрафт (Ибис), новото издание на "Малкият принц" на Екзюпери (представено от издателство Сиела). Хубаво си поприказвах с Христо Блажев, посмяхме си се. Боготворенето на книгите е забавно занимание, особено с приятни хора. Без лафче не може ;)
Симпатягите, от които взех "Българ", книгата-игра, също ме зарадваха много. Щандът беше на едно светло местенце, а и изглеждаше много приветливо, някак много шарено, а като гледам как цял следобяд, пък и все още брата (брат ми, де - малкия) се  е заровил в книгата и прелиства ли прелиства, супер захласнато и внимателно, смеейки се или мръщейки се на някоя и друга каръкщина сред епизодите, всъщност осъзнах какви са неговите книги (и следващия път ще има повече книги-игри). Хубаво е да гледа човек как някое дете чете с такъв интерес. И точно в този ред на мисли се застоях повечко и покрай издателство Кръгозор, разменяйки си и няколко думи с Юлия Спиридонова-Юлка за книгите за деца и сдобивайки се с нейната нова илюстрована книжка "Бъди ми приятел" (и илюстраторът й беше там, и рисува страхотни жабчета :3 ), заедно с първата книга от поредицата й "Страната на сънищата". Тази може и да не беше планувана, но си пасна добре в торбичката при "Книжарничката на острова" - за нея ми беше доста мерак от известно време. 

Така...по между другото, нали още си има едно малко детенце в мен, от издателство Фют си се зарадвах с "Детективи с машина на времето - Златото на Чингис хан".

Пък намаленията в кошниците на издателствата бяха нещо безумно и имаше толкова много желани книжки, ама пу - време няма, а и човек бързо фалира в рамките на половин час, както си се пошегувахме с Темз Арабаджиева (блог - На по книга, две), коментирайки "Кафка на плажа" от Мураками. Ще имам предвид нейното мнение относно Мураками за вбъдеще :)

И също така помежду другото си взех две истърсачета от кошниците, но пък им се зарадвах - "Лечителя" на Анти Туомайнен (издателство Ентусиаст) и "Последна спирка Барселона" на Валдана Мора (издателство Вакон).
Радвам се също, че с лично се запознах с Райчо Ангелов, знаехме си физиономиите само от фейсбук (светския клюкарник, в който всеки с всеки се познава, ама си е друго на четири очи).
А и си се сдобих с автоглаф от Михаил Вешим (даже мисля скоро пак да препрочета "Когато бях морски капитан").

И денят приключи. Много вълнуващ и забавен. Много удовлетворяващо обикаляне из НДК, приятни срещи и запознанства. И много окнижен! Най-важното, разбира се. Окнижен съботен ден...и сега мога да спя спокойно...поне до зимкрс мдкдр,, хах, когато списъкът определено ще бъде по-пълен от сега (защото исках още много, много заглавия, но постепенно и лажерно и тях ще имам - на седмица по книжка :D )
Всъщност...я, да видим какво има в Ozone.bg, че този талон  няма да стои и да чака :D

Как да не е щастлив човек~
~(=^_^=) ~

Коментари

translate

Популярни публикации от този блог

Акашовите записи - форум мнения

За Любовта... / есе /

Littera MeiBook House за символите на Feng Shui