~ "Добре дошъл, читателю,
в моето малко книжно място.
Сподели ми своето мнение, книжни приятелю..." ~

2009-03-21

Първото в България МАНГА списание - SHOGUN!Формат: А5
Корици: 250 гр., мат
Хартия: бял офсет, 90 гр.
Страници: 176 (14 цветни)
Коли: 11
Цена: 5.99 лв.


Това е първата манга колекция в България. Посветена е на отдавна оформилото се у нас аниме и манга общество, което с нетърпение чака да се появи подобно специализирано издание на книжния ни пазар.

Не всички заглавия, които ще откривате в тази поредица, са създадени в Япония - голяма част от тях са с различен произход - Китай, Франция, Испания, Италия, Белгия, САЩ, България... Години наред мангата се смята за продукт единствено на японски издатели, докато всъщност върху основата на това японско изкуство много автори по цял свят доразвиват собствените си търсения, за да създадат нова форма комикси. С това и самият термин “манга” придобива международно измерение и развитие и днес вече бележи течение на различни издатели от цял свят.

SHOGUN е преди всичко среща на художници и любители последователи, изразяващи се чрез средствата на мангата, оформила и подхранваща тяхното въображение!
Във всеки свой брой списанието ще предлага най-малко четири завладяващи истории от шонен, шоджо, джосей и сейнен аудиториите.

Търсете на вестникарския пазар от 19~20 март!

InfoMediaGroup


Ще си позволя да направя една реклама, защото мисля, че има нужда, а и някой може да се заинтересува.
Новината е следната - първият брой на първото манга списание е вече факт и в България!
Името му е SHOGUN и в него се събират няколко различни манга истории от различни автори, които не са задължително само японци. Освен манга историите, които ще се следят и ще се заменят с нови, списанието предлага и други рубрики и интересна информация, като "аниме-речник" (навярно се сещате за какво иде реч тук).
Все още не съм се сдобил с него, но в Понеделник това ще ми е основната задача.
Мисля, че е редно да го уважим и подкрепим и да покажем, че в България има активно аниме общество и най-накрая тоя пазар да се развие малко, та да можем да се радваме и на други разнообразни подобни неща!
Списанието е вече пуснато из реповете по цялата страна, а цената му е 5.99лв. Формата му е А5.
Изобщо, за повече информация - http://forum.manga.bg

translate

*

*

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *